Om oss

Misjon Europa er en tverrkirkelig forening med formål å yte åndelig og materiell hjelp til mennesker i nød i vår egen verdensdel Europa.
Foreningen ble grunnlagt i 2000, og registrert i Brønnøysundregistrene i 2002.
Grunnlegger var Ole Bjørn Saltnes.

Han forteller følgende om hvordan arbeidet begynte:

Jeg fikk en dag en faks fra en pastor i Latvia med navn Nikolaj Shevchuk. Han hadde hørt om meg av en annen nordmann som hadde besøkt menigheten han var leder for i byen Daugavpils, lengst sørøst i Latvia.
Brevet jeg fikk var en invitasjon til å besøke menigheten og tale i møter der. I mars 2000 fikk jeg mulighet til å reise, og den turen forandret mitt liv! Varmen og gjestfriheten jeg møtte gjorde et sterkt inntrykk på meg.
Men allermest ble jeg berørt av nøden jeg så blant mange mennesker der: fattigdom, rusmisbruk og en dyp fortvilelse hos så mange. Behovet for hjelp var stort. Jeg forsto at jeg hadde et ansvar for å bidra med det lille jeg kunne klare å utrette. Jeg lovte pastor Nikolaj at jeg ville forsøke å hjelpe til med penger til bibler og mat til den daglige bespisningen i kirken. Etter at jeg kom hjem samlet jeg venner og kjente til samlinger i stua vår på Romsås i Oslo. snart hadde vi nok penger til å finansiere den første transporten med mat og klær. I desember samme år reiste jeg sammen med kona mi og en venninne ned med julegaver til barna i menigheten.

Dermed var vi i gang… Siden har det blitt mer enn 50 turer med lastebil til Latvia og Estland, hvor den største innsatsen skjer i dag.

MISJON EUROPA VIL BLANT ANNET:

  • Gi fattige barn i øst-Europa en positiv opplevelse på julen.
  • Vise barna i øst-Europa at gud, barn og voksne i Norge, bryr seg om dem ved at vi sørger for mat og klær.
  • Bygge samarbeid mellom nordmenn og våre naboer i øst.
  • Skape forståelse i Norge for vårt ansvar for fattige barn i vår egen verdensdel.

Bankkonto arbeidet i Baltikum: 0534 06 09370, arbeidet i Ukraina: 1503 29 70610.

Misjon Europas styre: John Ragnar Gilje-Aasen, Øyvind Eriksen, Kay Nyfelt, Thomas Dørum, Edny og Ole Bjørn Saltnes .
Vararepr.: Tore Sagbakken og Dagfinn Mortensen.